Skip to main content

Klaver

Klaver er et godt begynderinstrument, fordi det giver et godt overblik og en god forståelse af nodesystemet - og så kommer du hurtigt til at kunne nogle melodier, du kender.

Klaveret bruges både ved storslåede klassiske koncerter, i små jazzbands, til fællessang, i rockmusik og i noget af verdens mest populære popmusik.

Klaver kan også være el-klaver og keyboard som f.eks. bliver brugt i elektronisk musik. El-klaver/synthesizer giver nemlig mange muligheder for sangskrivere og i musikproduktion, og på nogle kan du endda lyde som et helt orkester.

Vil du lytte til en musiker, som bruger synthesizers rigtigt meget, kan du søge på den franske musiker Jean-Michel Jarre. Han er lidt af en legende inden for elektronisk musik. Du kan også prøve at høre et nummer som Get Lucky af Daft Punk. I den poppede og jazzede ende af den store klaververden finder man blandt mange andre den britiske pianist og jazzmusiker Jamie Cullum, som for alvor slog igennem i 00’erne med albums som Twenty Something og Catching Tales. Endelig er der skrevet meget klassisk musik for klaver, og det kan virke en anelse uoverskueligt. Men lyt for eksempel til værket Lieder Ohne Worte af Felix Mendelssohn eller Mozarts Klaverkoncert nr. 21. Du kan også finde albummet Min Første Klavermusik på iTunes eller Spotify. Det giver en god introduktion til nogle af de mest kendte stykker klassisk klavermusik.

Hvordan er undervisningen?
I undervisningen kommer du med det samme i gang med at spille med begge hænder på en gang. Sammen med din lærer kan du finde noget musik, som passer til dit niveau, og som du selv kan lide. Undervejs lærer du om noder, akkorder og musik generelt. Det meste undervisning er soloundervisning, men går du i 6. klasse eller derunder, kan du få undervisning sammen med en ven eller veninde. Hvis du efter nogle år, vil specialisere dig inden for en bestemt genre, finder vi en lærer, som er specialist i netop det. 

Vores musikundervisning bygger på, at vi har det sjovt med musikken. Du får mest ud af undervisningen, hvis du øver dig tit – gerne hver dag. Og så er det også sjovest, fordi du vil mærke, at du bliver bedre.  

Det meste af vores klaverundervisning foregår på Grønnegade i Viborg, men vores klaverlærere er også flere folkeskoler om eftermiddagen. Klik her for at se, om du kan få undervisning på din egen skole.


Hvem kan spille 
Du skal være cirka 6 år eller ældre for at komme i gang med at spille klaver. Vi tager altid udgangspunkt i dit niveau, og det er aldrig for sent at starte. 

Hvem kan man spille sammen med?
Vores klaverlærere er meget optagede af at skabe sammenspil, sammenhold og et godt socialt miljø for vores klaverelever. Derfor vil du opleve at blive inviteret med i klaverklubben Piano Freaks (hvis du går i 7. 
klasse eller derunder), til klavercafé og andre sociale arrangementer. Det første sted, du kan spille sammen med andre instrumenter er i Storband. Senere kan du komme med i Dream Team, Heartbeat’n Soul, Soultusserne, eller Jazztusserne

Skal man købe et klaver?
Man kan ikke gå til klaver eller el-klaver uden at have noget at øve sig på derhjemme. Begge instrumenter fås i mange prisklasser, og vi vejleder gerne, hvis I skal købe nyt eller brugt.

Tilmeld
Klaver