Skip to main content

Valdhorn

Kært horn har mange navne, og det snoede messinginstrument kendes både som horn, valdhorn og french horn. Det har en meget klar, storslået lidt helte-agtig klang, og det bruges meget i klassisk musik, filmmusik og musicals. Prøv for eksempel at søge på Spotify eller Youtube efter "This Is Berk" fra How To Train Your Dragon eller “Hedwig’s Theme” fra Harry Potter and The Sorcerer’s Stone. Her kan man tydeligt høre hornene spille meget af melodien. 

Hvordan er undervisningen?
I undervisningen starter du med at lære, hvordan man får hornet til at sige noget, og hvordan man får tonerne til at lyde smukke og klare. Du behøver ikke at kunne noder, når du starter. Det tager vi hen ad vejen, og vi starter med at spille små melodier, som kun har få toner. Senere spiller vi også efter bøger, hvor du kan finde baggrundsmusikken på nettet eller på en cd, så det lyder som om, du har et helt orkester i ryggen. Vi snakker om, hvad du gerne vil spille og sammen finder vi noget, som passer til dit niveau, og som, du synes, lyder godt. 

Vores musikundervisning bygger på, at vi har det sjovt med musikken. Du får mest ud af undervisningen, hvis du øver dig tit – gerne hver dag. Og så er det også sjovest at øve sig, fordi du vil mærke, at du bliver bedre.  


Hvem kan spille horn?
Du skal være cirka 9 år for at starte på horn. Hvis du er i tvivl om, om du er stor nok, er du altid velkommen til at ringe eller komme forbi kontoret til en snak. 
Vi tager altid udgangspunkt i, hvem du er, og hvor meget du kan, og derfor er det aldrig for sent at starte.

Spil sammen med andre!
Det er vores erfaring, at det er vigtigt hurtigt at komme til at spille sammen med andre. Det første sted, du kan det, er i Orkesterskolen og Kulturskolens Storband. Senere kan du komme med i FDF’s harmoniorkester. Derudover arrangerer vi sammenspil, elevkoncerter og workshops i løbet af sæsonen, hvor du møder og spiller sammen med andre børn og unge.

Skal man købe et horn?
Du kan leje et horn hos Kulturskolen Viborg. Hvis du senere vil købe dit eget instrument, er det en god idé (faktisk ret vigtigt), at du snakker med din lærer først. Du kan se priser og vilkår for at leje et instrumenter her
Du kan også låne et horn gratis hos FDF’s Harmoniorkester, hvis du melder dig ind og spiller i orkestret. Det er virkelig sjovt, så det kan vi godt anbefale.

Tilmeld
Valdhorn