Skip to main content

Fløjte

Tværfløjten er en træblæser, selvom hele instrumentet også mundstykket - er lavet af metal, og du laver lyden på samme måde, som når man blæser henover åbningen i en flaske. Det er den lyseste stemme blandt træblæserne, og derfor vil du høre den spille melodien i rigtigt mange stykker musik. Du kan bruge tværfløjten i alle genrer, og den er meget populær i klassisk musik, filmmusik, folkemusik og musicals.

Fløjten er et af de ældste instrumenter, vi overhovedet har, og den spiller tit en rolle i eventyr og sagn fra gamle dage.

Hvordan er undervisningen?
Du starter med at lære, hvordan du får fløjtens toner til at lyde smukke og rene, og hvordan du bruger fingrene til at skifte mellem forskellige toner. Du kommer hurtigt til at spille nogle enkle, lette melodier, og så snakker vi om hen ad vejen, hvilke stykker musik, du gerne vil lære. Du behøver ikke at kunne noder på forhånd. Det lærer du henad vejen, men du lærer også at bruge ørerne og spille efter gehør.

Vores musikundervisning bygger på, at vi har det sjovt med musikken. Du får mest ud af undervisningen, hvis du øver dig tit – gerne hver dag. Og så er det også sjovest at øve sig, fordi du vil mærke, at du bliver bedre.  

Find vores lærer i fløjte ved at scrolle ned i listen her!

Hvor gammel skal man være?
Du skal være cirka 8 år eller ældre for at komme i gang med at spille fløjte. Er du yngre, kan du overveje at starte med at spille blokfløjte og så skifte til tværfløjte senere. Hvis du er i tvivl, så ring eller kom forbi kontoret og få en snak med os.

Vi tager altid udgangspunkt i, hvem du er, og hvor meget du kan, og derfor er det aldrig for sent at starte.

Spil sammen med andre!
Det er vores erfaring, at det er vigtigt hurtigt at komme til at spille sammen med andre. Det første sted, du kan det, er i Orkesterskolen og Kulturskolens Storband. Senere kan du komme med i FDF’s harmoniorkester og Orkester MidtVest.

Derudover arrangerer vi sammenspil, elevkoncerter og workshops i løbet af sæsonen, hvor du møder og spiller sammen med andre børn og unge, som også spiller musik.

Skal man købe en tværfløjte?
Du kan leje en tværfløjte hos Kulturskolen Viborg. Hvis du senere vil købe dit eget instrument, er det en god idé (faktisk ret vigtigt), at du snakker med din lærer først. Du kan se priser og vilkår for at leje et instrumenter her!

Tilmeld
Fløjte