Skip to main content

Marco Zavarise

Jeg er uddannet skuespiller ved den italienske scenekunstskole og besluttede herefter at fortsætte med at studere og specialiserede mig i undervisning og skuespillerens fysiske træningmetoder. Min fysiske træning kommer fra mødet med de italienske Commedia dell'Arte-mestre, i moderne dans (Julie Stanzak, Carolyn Carlson og Trust Dance Company), med opfinderen af den moderne klovn, Pierre Byland, og den fokuserer både på teknikker til at frigøre kroppens ekspressivitet og på udviklingen af den kreative gestus. Desuden har jeg arbejdet med tekstanalyse ved at studere den russiske mester Anatolij Vasilievs teknikker.

Som skuespiller har jeg arbejdet internationalt inden for fysisk teater ved at deltage i forskellige teaterfestivaler over hele Europa. Som underviser har jeg udviklet en nuanceret erfaring ved at samarbejde med mange skoler både i udlandet og i Danmark, hvor jeg fik mulighed for at lære dansk!

Min undervisningspraksis sigter altid mod at skabe en god balance mellem kroppens opmærksomhed og kreativitet samt at finde en måde, hvorpå hver studerende kan nå sine egne mål og egen tilfredshed. Den vigtigste ting, jeg har lært ved at møde unge skuespillere i alle aldre, er, at undervisningen altid skal være et trygt rum, hvor eleverne kan føle sig sikre i at træne deres ’vigtigste muskel’: forestillingsevnen.
Marco Zavarise

Email : maza@ksviborg.dk

Underviser i:
Scenekunst, SGK, Kulturspor