Skip to the content

UNGE SPILLER KLASSISK

- en talentkonkurrence for dygtige unge klassiske musikere og ensembler i Midt- og Vestjylland

 

Unge Spiller Klassisk giver dig mulighed for at præsentere dig selv musikalsk overfor andre. Vi afvikler konkurrencen i en tryg og positiv atmosfære - du vil møde andre, der spiller og kunne måle dig selv fagligt og komme hjem med selvtillid og en brugbar udtalelse fra vores dygtige jury. Sidst, men ikke mindst, vil du få en masse musikalske indtryk i fællesskabet med andre musikere.

 

Konkurrencen finder sted på Kulturskolen Viborg den 21. november med efterfølgende festkoncert med udvalgte deltagere den 22. november 2020.

 

Konkurrencen har mange vindere og ingen tabere. Alle deltagere får et bevis for deres præstation og en personlig samtale med et medlem af juryen. Du får enten Bronze, Sølv eller Guld for den særligt fine præstation.

 

Unge Spiller Klassisk er for alle unge i Midt- og Vestjylland, der dyrker klassisk musik. For at deltage skal man have spillet i mindst 2 år.

Deltagerne inddeles i tre kategorier: 

Solister
Gruppe A: Solister er for unge fra 13 til og med 15 år pr. 1. november 2020 for at kunne deltage. Du skal sammensætte et program på maksimum 5 minutter. 

Gruppe B: Solister er for unge fra 16 til og med 25 år pr. 1. november 2020. Du skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter. 

Ensembler
Gruppe C: 13-25 år (duo til kvintet). I skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter, og som minimum spille én flerstemmig sats. Bemærk, at yngste person i ensemblet skal være fyldt 13 og ældste ikke være fyldt 26 år pr. 1. nov. 2020.

Her kan du tilmelde dig konkurrencen.

Solist - klik her

Ensemble - klik her

Husk tilmelding senest 1.november 2020 kl.12.00

Bemærk

Efter konkurrencen udvælges et antal solister/ensembler til at spille ved festkoncerten, som finder sted søndag d. 22. november 2020 kl. 15.00 i musiksalen på Kulturskolen Viborg. Alle medvirkende skal være indstillede på, at medvirke ved denne koncert, hvis de bliver spurgt. 

Juryen udpeger op til 6 solister og 3 ensembler til finalen i Musikhuset Aarhus, som afvikles søndag d. 6. december 2020.

Hvis du er studerende på et musikkonservatorium eller lignende videregående uddannelse, kan du ikke deltage i konkurrencen hverken som solist eller som del af ensemble.

Du kan ikke gå videre til finalen hvis du året før har vundet en af de store præmier, enten DMF's talentpris eller Sydbanks talentpris. Du kan heller ikke vinde den samme pris to gange.

 

Dommere

Palle Friborg Kjeldgaard - kulturskoleleder

Dommer 2 - TBA

Dommer 3 - TBA