Skip to the content

SGK - SCENEKUNSTNERISK GRUNDKURSUS (15-25 ÅR)

SGK - Scenekunstnerisk Grundkursus - er kulturskolens talentlinje indenfor scenekunst. Det er for dig, der brænder for enten musical, dans, sang eller teater, og som har lyst til at skabe sig en levevej i faget.

I et godt miljø med mange ligesindede får du hjælp til at modne dig selv som scenekunstner og bliver trænet og undervist i fag som stemmetræning, korsang, dans og drama. Du vil også komme til at optræde med de ting du lærer på SGK i skolens andre opsætninger. F.eks. har du mulighed for at medvirke i Kulturskolens opsætning af RENT til november, hvor du vil komme til at spille sammen en masse andre unge på det legendariske Viborg Teater. Du vil også komme til at lave mindre shows, hvor vi virkelig arbejder med de ting du lærer i undervisningen.

På et undervisningsår vil du få 36 undervisningsuger af ca. 6 faste undervisningstimer hver i 30 uger, og en del mere i produktions- og projektperioder. Desuden vil det være et krav fra skolens side, at man selv administrerer tid til selvtræning.

Vi afholder optagelsesprøve for næste sæson søndag 12. maj. OBS, der er også audition til RENT, men kommer du ind på SGK vil du automatisk være med i RENT, som en del af undervisningen.

Optagelsesprøven til SGK i 2019 er lidt anderledes end hvad den normalt ville være, da den falder sammen med audition til RENT. Derfor er tilmeldingssiden også den samme. Her skal du blot gøre opmærksom på, at du søger på SGK.

Skulle du ikke komme ind på SGK, vil du dog stadig have mulighed for at komme med i RENT baseret på den optagelsesprøve du aflægger.

OPTAGELSESPRØVEN

Optagelsesprøven kommer til at foregå søndag 12. maj 2019 ved Musik & Teater (Viborg Teater og Viborg Musiksal) på Gravene 25, 8800 Viborg.

Optagelsesprøven til SGK kommer til at foregå mellem 16.00 og 20.00.

Du vil blive oplyst om hvilken tid du får, efter tilmeldingen lukker søndag 5. maj klokken 23.59.

Du skal nok afsætte omkring 3 timer til din audition, og vi anbefaler, at du møder op i god tid, og må påregne nogen ventetid.

Ved ankomsten skal du henvende dig for at blive registreret, hvor du også får taget et portrætfoto samt taget mål til kostumer, hvis du skulle komme med i blive optaget.

Derefter begynder selve din optagelsesprøve.

  1. Danseprøve for alle
    Først skal du til danseprøve. Danseprøven foregår for alle i hold á op til 15 personer (medbring praktisk tøj samt et par sko, som du kan bevæge dig i). Dansen skal ikke forberedes, og det tager 30 minutter. Danseprøven foregår i Viborg Musiksal.
  2. Individuel sangprøve for solister, ensemble og dansere:

Efter danseprøven går hele holdet over på Viborg Teater i den tilstødende bygning. Mens resten af holdet venter i teatrets foyer, kommer du op på scenen, hvor du skal synge din forberedte sange for kulturskolens undervisere (du får tilsendt den node du vælger når du har tilmeldt dig). Produktionens kapelmester Mathias Myrthue Justesen vil akkompagnere din valgte sang på klaver.

  1. Individuel monologprøve for SGK-ansøgere (gælder ikke til RENT audition)

Efter du har sunget til sangprøven skal du udføre din valgte monolog blandt de fem du vil få tilsendt når du har tilmeldt optagelsesprøven). Efter din audition er færdig, er du velkommen til at tage hjem, eller hænge ud på teateret, og sprede en god stemning.

Du vil forvente at kunne få svar i løbet af tre uger efter audition/optagelsesprøven.

Du tilmelder dig optagelsesprøven på SGK her: https://forms.gle/11sxypnjTqaCKoXu5

HVORFOR SKAL JEG GÅ PÅ SGK?

Nuværende elever siger bl.a.:

"SGK er et godt sted og udvikle sig i sang, dans og drama... Jeg har fået så mange nye venner som jeg har meget svært ved at skulle væk fra igen... Og lærerne på skolen er så fantastiske og arbejde med fordi de er sjove, omsorgsfulde og dejlige”

"SGK er et kursus, der giver dig undervisning i scenekunstens 3 mest basale hjørner; sang, dans og drama, men det er meget mere end det. På SGK får du en familie og et fællesskab, som du ikke troede du manglede. Igennem undervisning og lange, spændende og hårde træningsperioder op til en af vores fantastiske forestillinger lærer vi af hinanden, vi udfordrer hinanden, støtter hinanden og vi griner med hinanden. Du behøver ikke være mester i alt eller bare to ting - det du kan er med til at gøre holdet stærkere, og det er kursets talentfulde lærere klar på at styrke og forbedre + du opdager nye talenter og sider af dig selv, som du ikke troede du havde. SGK er et nyt sted du kan kalde hjem, og alle er velkomne!"

"SGK er en super god erfaring at få, og giver gode muligheder for at videreudvikle sig indenfor sang, kor, dans og drama. Ikke nok med det, så er det et rigtig dejligt fællesskab man får ud af det, elever og lærer sammen, og man vi er gode til at være om hinanden, synes. Så det betyder også meget og giver god stemning på holdet. Og det at skabe noget med hinanden på denne måde (ved intensiv øvning derhjemme og så en god portion fokus og hygge i selve undervisningen) - plus at se projekterne vokse, det er dét der i sidste ende giver mening. Så alt ovennævnte er med til at give motivation for kurset.”

HVAD KOSTER DET AT GÅ PÅ SGK?

Det koster kun 6.625 om året at gå på SGK. Herudover kan der komme udgifter til ture, arrangementer, forestillinger mm.

HVORFOR SKAL JEG BETALE FOR SGK HVIS JEG KAN VÆRE MED I RENT GRATIS?

RENT er kun en lille del af det du skal igennem på et helt år, og der vil også være flere forestillinger, hvor der ikke er åben audition, så folk kan være med ’udefra’.

For mere information kontakt Stabsleder Henrik Resen - here@viborg.dk