Skip to the content

Handlingen - kort fortalt

1. akt

Forestillingen bliver sat i scene af Lonny Barnett, der fungerer som showets fortæller; Drew Boley drømmer i 1987 om at blive rockmusiker mens han arbejder som afrydder på The Bourbon Room, en klub/bar i Hollywood som ejes af Dennis Dupree og hans assistent Lonny ("Just Like Paradise"/"Nothin' But a Good Time"). Sherrie Christian kommer til Hollywood fra Paola i Kansas og håber at gøre lykken som skuespiller ("Sister Christian"), og Drew falder øjeblikkeligt for hende. For at komme nærmere ind på livet af Sherrie overtaler Drew Dennis til at hyre Sherrie som tjener på The Bourbon Room.

To byudviklere fra Tyskland, Hertz Klinemann og hans søn Franz, overtaler byens borgmester til at gå væk fra byens livsstil med "sex, drugs and rock'n'roll" og vil indføre en mere strømlinet, moderne og 'ren' livstil i Hollywoods 'The Sunset Strip'. Dette frustrerer byplanlæggeren Regina ("We Built This City"). Da Dennis finder ud af, at byens plan for moderniseringen omfatter, at The Bourbon Room skal rives ned, ser han muligheden for at tjene gode penge; han ved at rockbandet Arsenal, med forsangeren Stacee Jaxx i spidsen, har annonceret, de går i opløsning, og han overbeviser Stacee og bandet til at spille deres sidste koncert på The Bourbon Room, hvor bandet også havde deres første koncert ("Too Much Time on My Hands").

Drew prøver forgæves at skrive nye tekster, men Sherrie opfordrer ham til at følge sine drømme og blive ved ("I Wanna Rock"), alt imens at Regina gør oprør mod Hertz og Franz's ombygning af bydelen ("We're Not Gonna Take It"). Efter at have haft et skænderi med sine forældre over telefonen finder Sherrie ud af, at hun begynder at have følelser for Drew, der støtter hende i hendes drøm om at blive skuespiller. Drew prøver at blive opvarmning for Arsenal til deres afslutningskoncert, og det går op for ham, at hans følelser for Sherrie giver ham inspiration til at skrive ("More Than Words"/"Heaven"/"To Be With You").

Det lykkes for Drew at få jobbet som opvarming for Arsenal, og han inviterer Sherrie ud på en picnic i bakkerne med udsigt over Los Angeles ("Waiting For A Girl Like You"). Til begges store skuffelse kommer Drew til at ødelægge daten, da han, på grund af nerver for den intime situation med Sherrie, kommer til at foreslå at de kun skal være venner. Stacee Jaxx ankommer til The Bourbon Room for at give et interview om sit liv ("Wanted Dead or Alive"). Sherrie bliver øjeblikkeligt betaget af Stacee, og da hun ikke tror at Drew har følelser for hende, har hun sex med Stacee på herretoilettet ("I Want To Know What Love Is"), alt imens at Drew varmer op for Stacee og Arsenal på scenen. Efter turen på toilettet med Sherrie, forsøger Stacee at overtale Dennis til at fyre Sherrie inden Arsenal går på. Guitaristen i bandet finder dog ud af, hvad Stacee har gjort, og giver ham et par på hovedet, så han går i gulvet. En pladeproducent blandt publikum overværede Drews opvarmning og overtaler Drew til at synge med Arsenal i stedet for Stacee, og pladeproducenten tilbyder endda Drew en kontrakt, som Drew gladeligt takker ja til. Den fyrede Sherrie prøver at finde trøst hos Drew, men han afviser hende, da hun så ham gå ind på toilettet med Stacee ("Cum on Feel the Noize").

Regina prøver stadig febrilsk at kæmpe imod den nye plan for byen ("We're Not Gonna Take It [Reprise]"). En oprevet og arbejdsløs Sherrie møder ejeren af The Venus Club, Justice Charlier, som Justice kalder for en 'gentleman's club'. Hun har hørt Sherries historie før om piger der kommer udenbys fra som prøver at blive store i LA, men som til sidst ender med at blive strippere; et job hun tilbyder Sherrie. Sherrie tager modvilligt imod ("Harden My Heart/Shadows of the Night"). Drew, Sherrie, Regina og Dennis er nu alle alene i deres kampe; Drew er en upcoming rockstjerne, Sherrie tjener til vejen som en eksotisk danser, Regina kæmper imod udviklingen og Dennis prøver at redde sin klub ("Here I Go Again").

 

2. akt

Hertz og Franz begynder nedrivningen af husene på The Sunset Strip, men Franz falder for Regina, og han indser at hans og faderens foretagende er forkert. Dennis og Lonny går ind i bevægelsen mod nedrivningen, men uden den store succes ("The Final Countdown"). Drews pladeproducent er ikke tilfreds med Drews image, og det går op for Sherrie, hvad der egentlig foregår på The Venus Club ("Any Way You Want It/I Wanna Rock [Reprise]"). Da Sherrie og Drew møder hinanden på gaden skammer Sherrie sig over arbejdet, og Drew fortæller, hvordan pladeproducenten prøver at skabe hip-hop-boybandet "The Zee Guys" hvor Drew skal være personligheden Joshua Zee. Sherrie og Drew skændes, og Sherrie indrømmer, at hun var vild med Drew, men ikke turde gøre noget ved det, da han sagde de kun var 'venner'. De skilles på gaden endnu mere frustrerede end før ("High Enough").

En fuld Stacee tager på The Venus Club, hvor han er glad for at se Sherrie. Sherrie bliver tvunget til at give ham en lapdance, men ender med at slå ham, mens hun danser for ham ("I Hate Myself for Loving You/Heat of the Moment"). Drew kommer også ind på The Venus Club for at finde Sherrie, men bliver sur, da han ser Sherrie og Stacee i 'udfordrende' stillinger og stormer væk derfra. Justice fortæller senere Drew, hvordan det hele hang sammen, og så snart Drew ikke så det, slog Sherrie Stacee i hovedet.

Regina prøver forgæves at kæmpe imod nedrivningen af The Sunset Strip. Hun overbeviser Franz om at kæmpe imod hans far, hvis han ikke deler sin fars visioner. Franz indrømmer at hans egen drøm er at åbne en konfektionsbutik hjemme i Tyskland. Han går imod sin far og erklærer sin kærlighed for Regina ("Hit Me With Your Best Shot").

I deres kamp for at redde The Bourbon Room indser Lonny og Dennis at de har følelser for hinanden ("Can't Fight This Feeling"). Sherrie vælger at sige sit job op på The Venus Club, og Justice fortæller, at hun selv har oplevet noget lignende med sin første 'true love'. Alle forsøger at kommer videre med deres liv, selvom alt synes håbløst ("Every Rose Has Its Thorn"). Franz rejser tilbage til Tyskland, og Hertz fortryder, hvor hård han har været mod sin søn ("Keep On Loving You"). Regina fortæller Hertz at hans søn ikke hader ham, men blot ønsker at faderen skal støtte ham i sine egne drømme. Hertz giver skødet på The Bourbon Room tilbage til Dennis, og han bruger pengene til at investere i Franz' nye konfektionsbutik. Drew, der tjener penge ved at levere pizzaer, indser, at ingen af hans drømme er gået i opfyldelse; han er stadig ikke en rockstjerne, og pigen, han elsker, er ved at forlade byen.

Lonny kommer på scenen og bryder den fjerde væg til publikum og forklarer Drew, at hans liv hænger i laser, fordi han er en karakter i en musical, og at det er tekstforfatteren, der har bestemt, det skal være sådan. Lonny fortæller også, at Drew er forestillingens dramatiske omdrejningspunkt, og hvis Drew vil have en lykkelig slutning, er det op til ham at gå efter pigen selv. Det går op for Drew, at han ikke har brug for berømmelse for at være lykkelig; Sherrie er nøglen til hans lykke ("Oh Sherrie"). Han når at fange hende på togstationen inden toget kører, og de indser at deres kærlighed til hinanden har overlevet alle de prøvelser de har været igennem ("The Search is Over"). The Bourbon Room undgår nedrivningen, og Stacee flygter til Uruguay, da han bliver anklaget for voldtægt ("Renegade"). Regina, der ender med at blive borgmester i West Hollywood, indleder et langdistanceforhold til Franz, der åbner sin konfektionsbutik i Tyskland. Lonny overtager The Bourbon Room, da Dennis dør, og Sherrie og Drew flytter til Glendale og starter en familie. Lonny slutter forestillingen af med at fortælle, hvordan de drømme, man kommer med til The Strip, sjældent er de drømme, man tager derfra med ("Don't Stop Believing").