Skip to the content

Audition

Der er audition til RENT søndag 12. maj mellem 8.30 og 15.45. Den kommer til at foregå i tre hold i følgende tider: 8.30-11.00, 10.45-13.15, 13.15-15.45.

Samme dag holder vi også audition til Kulturskolens scenekunstneriske talentlinje, SGK. Det er fra klokken 16.00 ti 20.00. Kommer du ind på SGK, er du automatisk med i RENT. Hvis du gerne vil begge dele, behøver du altså kun gå til én audition, nemlig den til SGK. 

Begge auditions foregår ved Viborg Teater og Viborg Musiksal på Gravene 25 i Viborg.

Efter tilmeldingen er lukket søndag 5. maj klokken 23.59, får du besked om det præcise tidspunkt for din audition. Vi anbefaler, at du møder op i god tid, og du må påregne nogen ventetid.

Sådan foregår din audition

Ved ankomsten skal du henvende dig for at blive registreret, hvor du også får taget et portrætfoto samt taget mål til kostumer, hvis du skulle komme med i forestillingen/blive optaget.

Derefter begynder selve din audition/optagelsesprøve.

1. Danseprøve for alle
Først skal du til danseprøve. Danseprøven foregår for alle i hold på op til 15 personer (medbring praktisk tøj samt et par sko, som du kan bevæge dig i). Dansen skal ikke forberedes, og det tager 30 minutter. Danseprøven foregår i Viborg Musiksal.

2. Individuel sangprøve for solister, ensemble og dansere
Efter danseprøven går hele holdet over på Viborg Teater i den tilstødende bygning. Mens resten af holdet venter i teaterets foyer, kommer du op på scenen, hvor du skal synge din forberedte sange for det kreative hold bag forestillingen (du får tilsendt den node du vælger når du har tilmeldt dig). Produktionens kapelmester Mathias Myrthue Justesen vil akkompagnere din valgte sang på klaver.

Efter din audition er færdig, er du velkommen til at tage hjem, eller hænge ud på teateret, og sprede god stemning. Du kan forvente svar i løbet af tre uger efter audition/optagelsesprøven.

Der vil værecall-back til både RENT og SGK tirsdag 28. maj. 16.00-22.00, hvor vi vil forbeholde os muligheden for at indkalde dig igen til en anden omgang, hvor vi vil bruge lidt mere tid med dig, hvis vi synes det er nødvendigt.

Kommer du med i RENT skal du være klar på at vi begynder med weekendprøver i august, september og oktober. Der ligger et par aftenprøver i ugerne 43 og 44, og du skal afsætte hver dag i uge 45, 46 og 47 til prøver og forestillinger om aftenen i hverdagene og i dagtimerne i weekenderne.