Skip to main content

Rytmisk musiklegat fra Dahl Advokatpartnerskab

Et rytmisk legat på 10.000 kroner gør det nemmere for et ungt musiktalent med tilknytning til Viborgs musikmiljø at dyrke sin passion.
DAHL Advokatpartnerselskab står bag det nye initiativ i tæt samarbejde med Paletten og Kulturskolen Viborg.

DAHL Advokatpartnerselskab har med partner Niels Wulff i spidsen taget initiativ til at etablere et legat dedikeret til yngre talenter inden for Viborgegnens musikverden.

Om initiativet udtaler advokat og partner Niels Wulff: ”Musik vækker følelser og samler mennesker. Selv har jeg altid haft en stor passion for musikken, men jeg oplever også, at mange unge talentfulde musikere ikke får den fortjente anerkendelse. Med dette initiativ ønsker vi at bakke op om glæden ved og passionen for musik ved at give en velfortjent anerkendelse til et ungt talent fra det midtjyske musikmiljø.”

Det rytmiske legat uddeles én gang årligt som støtte til unge talenter på deres rejse i musikkens verden. Legatet uddeles i tæt samarbejde med lokale kræfter inden for musikmiljøet i form af spillestedet Paletten og Kulturskolen Viborg.

”Vi er meget glade for, at DAHL Advokatpartnerselskab vælger at støtte byens unge musikere på den her måde. Det viser, at Viborgs erhvervsliv interesserer sig for og ser en stor værdi i kulturlivet og de unge talenter, og det glæder mig meget”, siger Henrik Resen, vicekulturskoleleder på Kulturskolen Viborg.

INDSTILLINGER OG UDVÆLGELSE

For at sikre at legatet uddeles til det dygtigste talent, er der sammensat en kompetent dommerkomité blandt andet bestående af kendte ansigter fra musikkens verden. Marie Frank og Morten Remar, der begge har rødder i den midtjyske domkirkeby, tager del i udvælgelsen af legatmodtageren. Derudover består dommerkomitéen af én repræsentant fra DAHL Advokatpartnerskab og én repræsentant fra Paletten. 

Vinderen af legatet vil få mulighed for at sætte sit eget præg på, hvordan legatet skal indløses, eksempelvis i form af sangtimer eller et konkret musikinstrument. For at komme i betragtning til legatet, skal man have en væsentlig tilknytning til Viborg, eksempelvis i form af bopæl, uddannelsesforløb, beskæftigelse eller andet, og have en tilknytning til musikmiljøet i Viborg. Det er muligt at indstille sig selv som kandidat til legatet. 

Indstillingen sendes til Kulturskolen i Viborg på musiklegat@viborg.dk med navn på kandidaten og en kort begrundelse.

Sidste frist for at indstille kandidater til legatet i 2022 er den 20. februar.