Skip to the content

SGK på Art-GK i Viborg

SGK står for scenekunstnerisk grundkursus og er en del Kulturskolen Viborgs talentprogram ArtGK. På SGK har unge mellem 15 og 25 år en unik mulighed for at arbejde seriøst med scenekunsten og møde andre, der brænder for det samme.

Foruden undervisningen i drama, dans, sang og teoretiske fag, er der plads til at præge forløbet i retning af dine evner og ønsker – om det er musical, replikteater, fysisk teater, dans eller en skøn blanding. Undervejs medvirker du i større projekter og opsætninger med vilkår, som ligner dem, man møder i professionelle teatermiljøer.

På ArtGK lægger vi stor vægt på arbejdet med personlige kompetencer, fordi vi ved, at det er noget af det, som gør, at unge med talent lykkes og når deres drømme. Derfor oplever vores elever på SGK en betydelig udvikling på både det faglige og det personlige plan.

Og derfor skaber SGK oplevelser, som styrker dig i alle livets sociale sammenhænge.

Undervisningen på SGK

Du har i gennemsnit undervisning i seks timer 34 uger om året – dog en del mere op til forestillinger og større projekter. Det forventes desuden, at du selv administrerer din fritid, så der bliver plads til at øve og selvtræne.

I undervisningen vil du opleve, at vi arbejder med stemmetræning, forestillingsforståelse, drama og improvisation, bevægelse samt musisk forståelse. Du har du både ene- og fællesundervisning i henholdsvis drama og sang, du har dans, teori og hørelære – og frem for alt en masse fede projekter, hvor du får hjælp til at udvikle og prøve dig selv af.

Hvert andet år sætter Kulturskolen en større forestilling - ofte en musical - op på Viborg Teater. Her vil der være åben audition, hvor alle kan deltage, men som SGK-elev er du som minimum garanteret en plads i ensemblet. I 2019 spillede vi RENT med stor succes, og næste store musicalforestilling kommer til at have premiere i efteråret 2021. 

Du får adgang til undervisningslokalerne på Ammunikationsvej i Viborg – også uden for undervisningstiden. Her har du adgang til dansesal, klaver, noder og andet udstyr, du skal bruge for at øve dig.

KAN MAN TAGE SGK SAMMEN MED STX ELLER HF? 

SGK er tilrettelagt, så du også kan gå på en ungdomsuddannelse eller have et arbejde ved siden af, og selvom vi koordinerer og planlægger så vidt muligt, vil der komme perioder med forestillinger og ekstra timer i øvelokalerne.

På ArtGK har vi et tæt og godt samarbejde med Viborg Gymnasium og HF samt Viborg Katedralskole. Det betyder, at du som elev på ArtGK og et af de to gymnasier får skræddersyet dine skemaer, så store afleveringer ikke falder sammen med studieture eller store forestillinger. Sammen med dig skaber vi den struktur, som gør, at din hverdag hænger sammen med både skolearbejde og tid til at øve.

Husk også at du ikke skal tage en STX eller HF for at blive optaget på SGK. Nogle vælger kun at gå på SGK samt have lettere erhversarbejde ved siden af.

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Katedralskole her!

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Gymnasium og HF her!

Optagelsesprøve til SGK

Du skal tilmelde dig optagelsesprøven via dette link.

Optagelsesprøven finder sted i løbet af maj/juni 2020. Du modtager besked om prøvedato når du har tilmeldt dig optagelsesprøven.

For at komme til optagelsesprøve til SGK skal du melde dig til via ovenstående link og uploade en kort ansøgning med din baggrund og motivation for at søge ind.

Optagelsesprøven varer cirka tre timer, og vi anbefaler, at du møder op i god tid samt regner med noget ventetid i løbet af dagen.

Selve prøven består af:

Danseprøven foregår for alle i hold á op til 15 personer. Medbring praktisk tøj samt et par sko, som du kan bevæge dig i. Dansen skal ikke forberedes hjemmefra.

Her synger du dine forberedte sange akkompagneret af en af kulturskolens undervisere på klaver.

Når du har tilmeldt dig modtager du et antal monologer. Her skal du vælge een som du ønsker at fremføre til prøven. Husk at øve godt på monologen derhjemme.

Efter din audition er færdig, er du velkommen til at tage hjem, eller hænge ud og sprede en god stemning.

Hvad koster det at gå på SGK?

Du kan læse mere om priser og betingelser her.

 

Her ser du hvem der underviser på SGK

Mathias Myrthue Justesen

Producent, Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet fra Aarhus Universitet med en kandidat i musikvidenskab og en bachelor i dramaturgi, og har undervist fast på SGK de sidste tre år.

Jeg har deltaget i mere end 20 forskellige musicalops…

Læs mere

Jonas Rasmussen

Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet cand.mag. i Musikvidenskab og Dramaturgi fra Aarhus Universitet. Foruden at have undervist i sang siden 2014, er jeg fast tilknyttet Aarhus Teater Læring som teater- og skriveværksteds…
Læs mere

Helene Lykke Skov Refsgaard

Kommunikation, Scenekunst, SGK

På Kulturskolen er jeg ansat både som kommunikationsmedarbejder og underviser i dans og drama på SGK.


Jeg er uddannet journalist og har en kandidat i Æstetik og Kultur. Jeg har arbejdet med journalisti…
Læs mere

Er du i tvivl om noget?

Har du spørgsmål, eller er der noget, du har brug for at få uddybet, så kontakt Henrik Resen.

Henrik Resen

Vicekulturskoleleder

Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med basun som hovedfag og har spillet i stort set samtlige danske professionelle klassiske og rytmiske orkestre/ensembler og adskillige i udlandet. Je…
Læs mere