Skip to the content

SGK på Art-GK i Viborg

SGK står for scenekunstnerisk grundkursus og er en del af Kulturskolen Viborgs talentprogram ArtGK. På SGK har unge mellem 15 og 25 år en unik mulighed for at arbejde lystfuldt og undersøgende med scenekunsten og møde andre, der brænder for det samme.

Du har i gennemsnit undervisning i seks timer, 34 uger om året, dog en del mere op til forestillinger og større projekter. Vi forventer, at du selv administrerer din fritid, så der bliver plads til at øve, men vi vil altid gerne tage en snak og hjælpe med at få tingene til at gå op.  

SKG er både for dig, der først og fremmest brænder for at udvikle dine performative evner og indgå i et rummeligt og kreativt fællesskab, og for dig der overvejer en levevej inden for scenekunsten.

Undervisningen på SGK

I undervisningen vil du opleve, at vi arbejder med mange forskellige stilarter. Du vil blandt andet lære om indlevelsesevne og tekstforståelse i klassisk teater, improvisation og devising i moderne teater samt nærvær og krop i fysisk teater. Desuden vil vi du modtage undervisning i stemmetræning. Vi vægter fællesskab højt og træner primært det kollektive, dramatiske arbejde

Desuden har underviserne scenekunstneriske uddannelser og forbindelse til det professionelle miljø.
Klik her for at møde underviserne på SGK.

Du får nøgle og adgang til undervisningslokalerne på Ammunitionsvej 4 i Viborg. Her kan du tilgå fællesrum og sale - også uden for undervisningstiden.

KAN MAN TAGE SGK SAMMEN MED STX ELLER HF? 

SGK er tilrettelagt, så du også kan gå på en ungdomsuddannelse eller have et arbejde ved siden af. Men selvom vi koordinerer og planlægger så vidt muligt, vil der komme travle perioder med forestillinger og ekstra timer i øvelokalerne.

På ArtGK har vi et tæt og godt samarbejde med Viborg Gymnasium samt Viborg Katedralskole. Det betyder, at du som elev på ArtGK og et af de to gymnasier får skræddersyet dine skemaer, så store afleveringer ikke falder sammen med studieture eller store forestillinger. Sammen med dig skaber vi den struktur, som gør, at din hverdag hænger sammen med både skolearbejde og tid til at øve.

Som elev på ArtGK har du desuden mulighed for at tage STX på fire år eller HF på tre år. Du har grundlæggende de samme fag og antal timer, men de er fordelt over et ekstra år. Kontakt Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium for mere info.

Endelig kan vi tilbyde dig en plads på Viborg Katedralskoles hyggelige kollegium, hvis du kommer langvejs fra. Det kan du læse mere om her.

Husk også, at du ikke skal tage en STX eller HF for at blive optaget på SGK. Nogle vælger kun at gå på SGK samt for eksempel at have lettere erhvervsarbejde ved siden af.

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Katedralskole her!

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Gymnasium og HF her!

 

Optagelse på SGK

For at gå på SGK skal du tilmelde dig vores optagelses-workshop. Her vil du komme til at deltage i forskellige teaterfaglige øvelser i et trygt arbejdsrum, hvor vi blandt andet undersøger din evne til at udvikle, fokusere og samarbejde dramatisk. Du skal forberede en monolog på max 2 minutter hjemmefra, og undervejs i workshoppen vil der være samtaler med ansøgerne om deres motivation og baggrund for at søge ind. Workshoppen slutter med en kort visning.

Du behøver ikke have en stor skuespillererfaring for at blive optaget. Det vigtigste er, at du har mod på at blive puffet lidt til og lyst til at udvikle dig. Vi glæder os til at se dig d. 20. marts!

Fristen for tilmelding til workshoppen er 1. marts. LINK ER PÅ VEJ... 

Kontakt gerne koordinator på scenekunst Emma Asmussen, hvis du har spørgsmål. Kontaktoplysninger finder du nederst på siden her.

Vi anbefaler, at du deltager i vores info møde om SGK lørdag 29. januar kl 10-12 på Ammunitionsvej 4, 8800 Viborg. Her får du blandt andet mulighed for at stille spørgsmål om optagelsesworkshoppen.

Se mere om info mødet her!

 

Hvad koster det at gå på SGK?

Du kan læse mere om priser og betingelser her.

 

Underviserne på SGK

Emma Asmussen

Teamkoordinator Scenekunst, SGK

Jeg har en bachelor i dramaturgi og nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.


Siden 2017 har jeg undervist børn og unge i teater, blandt andet gennem Teaterhuset Filuren. Jeg nyder at undervi…
Læs mere

Jonas Rasmussen

Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet cand.mag. i Musikvidenskab og Dramaturgi fra Aarhus Universitet. Foruden at have undervist i sang siden 2014, er jeg fast tilknyttet Aarhus Teater Læring som teater- og skriveværksteds…
Læs mere

Helene Lykke Skov Refsgaard

Scenekunst, SGK

Jeg har en danseuddannelse fra Stepz i København. Jeg har danset, siden jeg var 3 år gammel og har gennem årene dyrket mange genrer såsom jazz, hiphop, ballet, moderne, step, standard og latin. Som sk…
Læs mere

Er du i tvivl om noget?

Har du spørgsmål, eller er der noget, du har brug for at få uddybet, så kan du kontakte Emma Asmussen.

Emma Asmussen

Teamkoordinator Scenekunst, SGK

Jeg har en bachelor i dramaturgi og nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.


Siden 2017 har jeg undervist børn og unge i teater, blandt andet gennem Teaterhuset Filuren. Jeg nyder at undervi…
Læs mere