Skip to the content

SGK på Art-GK i Viborg

SGK står for scenekunstnerisk grundkursus og er en del af Kulturskolen Viborgs talentprogram ArtGK. På SGK har unge mellem 15 og 25 år en unik mulighed for at arbejde seriøst med scenekunsten og møde andre, der brænder for det samme.

Der vil være undervisning i drama, dans og sang. Undervejs medvirker du i større projekter og opsætninger med vilkår, som ligner dem, man møder i professionelle teatermiljøer.

På ArtGK lægger vi stor vægt på arbejdet med personlige kompetencer, fordi vi ved, at det er noget af det, som gør, at unge med talent lykkes og når deres drømme. Derfor oplever vores elever på SGK en betydelig udvikling på både det faglige og det personlige plan. Og derfor skaber SGK oplevelser, som styrker dig i alle livets sociale sammenhænge.

Undervisningen på SGK

Du har i gennemsnit undervisning i seks timer, 34 uger om året, dog en del mere op til forestillinger og større projekter. Det forventes desuden, at du selv administrerer din fritid, så der bliver plads til at øve og selvtræne.

I undervisningen vil du opleve, at vi arbejder med stemmetræning, forestillingsforståelse, drama og improvisation, bevægelse samt musisk forståelse. Du har både ene- og fællesundervisning i henholdsvis drama og sang, du har dans på hold og frem for alt en masse fede projekter, hvor du får hjælp til at udvikle og prøve dig selv af.

Du får adgang til undervisningslokalerne på Ammunitionsvej 4 i Viborg – også uden for undervisningstiden. Her har du adgang til dansesal, klaver, noder og andet udstyr, du skal bruge for at øve dig.

Hvert andet år sætter Kulturskolen en større forestilling - ofte en musical - op på Viborg Teater. Her vil der være åben audition, hvor alle kan deltage, men som SGK-elev er du som minimum garanteret en plads i ensemblet. I 2019 spillede vi RENT med stor succes, og næste store musicalforestilling bliver musicalen ROCK OF AGES.

 

KAN MAN TAGE SGK SAMMEN MED STX ELLER HF? 

SGK er tilrettelagt, så du også kan gå på en ungdomsuddannelse eller have et arbejde ved siden af. Men selvom vi koordinerer og planlægger så vidt muligt, vil der komme travle perioder med forestillinger og ekstra timer i øvelokalerne.

På ArtGK har vi et tæt og godt samarbejde med Viborg Gymnasium samt Viborg Katedralskole. Det betyder, at du som elev på ArtGK og et af de to gymnasier får skræddersyet dine skemaer, så store afleveringer ikke falder sammen med studieture eller store forestillinger. Sammen med dig skaber vi den struktur, som gør, at din hverdag hænger sammen med både skolearbejde og tid til at øve.

Som elev på ArtGK har du desuden mulighed for at tage STX på fire år eller HF på tre år. Du har grundlæggende de samme fag og antal timer, men de er fordelt over et ekstra år. Kontakt Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium for mere info.

Endelig kan vi tilbyde dig en plads på Viborg Katedralskoles hyggelige kollegium, hvis du kommer langvejs fra. Det kan du læse mere om her.

Husk også, at du ikke skal tage en STX eller HF for at blive optaget på SGK. Nogle vælger kun at gå på SGK samt for eksempel at have lettere erhvervsarbejde ved siden af.

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Katedralskole her!

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Gymnasium og HF her!

 

Optagelsesprøve til SGK

For at gå på SGK skal du tilmelde dig vores optagelsesprøve. Her skal du give et bud på, hvordan du kan bruge din krop, din stemme og dit skuespil. Du skal ikke hverken være en dygtig sanger, danser eller skuespiller for at blive optaget. Det vigtigste er, at du har mod på at blive puffet lidt til og lyst til at udvikle dig.

Når du tilmelder dig optagelsesprøven, sender du en kort tekst om baggrund og din motivation for at søge ind. Ansøgningen skal fylde cirka en halv A4-side, og er IKKE afgørende for, om du bliver optaget.

Fristen for tilmeldinger til sæson 2021-22 er overskredet, men pga. Covid-19 arbejder vi på at endnu en optagelsesrunde. Kontakt gerne Anne Basse på abas@viborg.dk, hvis du er interesseret. 

 

Hvad koster det at gå på SGK?

Du kan læse mere om priser og betingelser her.

 

Her ser du hvem der underviser på SGK

Anne Majgaard Basse

Teamkoordinator Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet cand.mag. i Dramaturgi fra Aarhus Universitet i 2017. Under min uddannelse har jeg bl.a. været tilknyttet Aalborg Teater og Aarhus Teater som instruktørassistent for toneangivende scen…
Læs mere

Jonas Rasmussen

Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet cand.mag. i Musikvidenskab og Dramaturgi fra Aarhus Universitet. Foruden at have undervist i sang siden 2014, er jeg fast tilknyttet Aarhus Teater Læring som teater- og skriveværksteds…
Læs mere

Helene Lykke Skov Refsgaard

Scenekunst, SGK

Jeg har en danseuddannelse fra Stepz i København. Jeg har danset, siden jeg var 3 år gammel og har gennem årene dyrket mange genrer såsom jazz, hiphop, ballet, moderne, step, standard og latin. Som sk…
Læs mere

Katrine Weigelt Nielsen

Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet skuespiller fra The Commedia School i København i 2011. Jeg har et stort kendskab og erfaring indenfor de klassiske, fysiske teaterstilarter, for det visuelle og sanselige teater og fo…
Læs mere

Er du i tvivl om noget?

Har du spørgsmål, eller er der noget, du har brug for at få uddybet, så kan du kontakte Anne Majgaard Basse.

Anne Majgaard Basse

Teamkoordinator Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet cand.mag. i Dramaturgi fra Aarhus Universitet i 2017. Under min uddannelse har jeg bl.a. været tilknyttet Aalborg Teater og Aarhus Teater som instruktørassistent for toneangivende scen…
Læs mere