Skip to the content

Optagelsesprøve til SGK

Optagelsesprøven finder sted den 6. september 2020, hvor der også er audition til forårets musical ROCK OF AGES.

Læs mere og tilmeld dig optagelsesprøven via dette link.

SGK på Art-GK i Viborg

SGK står for scenekunstnerisk grundkursus og er en del Kulturskolen Viborgs talentprogram ArtGK. På SGK har unge mellem 15 og 25 år en unik mulighed for at arbejde seriøst med scenekunsten og møde andre, der brænder for det samme.

Der vil være undervisning i drama, dans, sang og teoretiske fag. Undervejs medvirker du i større projekter og opsætninger med vilkår, som ligner dem, man møder i professionelle teatermiljøer.

På ArtGK lægger vi stor vægt på arbejdet med personlige kompetencer, fordi vi ved, at det er noget af det, som gør, at unge med talent lykkes og når deres drømme. Derfor oplever vores elever på SGK en betydelig udvikling på både det faglige og det personlige plan. Og derfor skaber SGK oplevelser, som styrker dig i alle livets sociale sammenhænge.

Undervisningen på SGK

Du har i gennemsnit undervisning i seks timer 34 uger om året – dog en del mere op til forestillinger og større projekter. Det forventes desuden, at du selv administrerer din fritid, så der bliver plads til at øve og selvtræne.

I undervisningen vil du opleve, at vi arbejder med stemmetræning, forestillingsforståelse, drama og improvisation, bevægelse samt musisk forståelse. Du har både ene- og fællesundervisning i henholdsvis drama og sang, du har dans, teori og hørelære – og frem for alt en masse fede projekter, hvor du får hjælp til at udvikle og prøve dig selv af.

Du får adgang til undervisningslokalerne på Ammunitionsvej 4 i Viborg – også uden for undervisningstiden. Her har du adgang til dansesal, klaver, noder og andet udstyr, du skal bruge for at øve dig.

Hvert andet år sætter Kulturskolen en større forestilling - ofte en musical - op på Viborg Teater. Her vil der være åben audition, hvor alle kan deltage, men som SGK-elev er du som minimum garanteret en plads i ensemblet. I 2019 spillede vi RENT med stor succes, og næste store musicalforestilling bliver musicalen ROCK OF AGES i foråret 2021.

Læs mere om ROCK OF AGES her.

 

KAN MAN TAGE SGK SAMMEN MED STX ELLER HF? 

SGK er tilrettelagt, så du også kan gå på en ungdomsuddannelse eller have et arbejde ved siden af, og selvom vi koordinerer og planlægger så vidt muligt, vil der komme perioder med forestillinger og ekstra timer i øvelokalerne.

På ArtGK har vi et tæt og godt samarbejde med Viborg Gymnasium og HF samt Viborg Katedralskole. Det betyder, at du som elev på ArtGK og et af de to gymnasier får skræddersyet dine skemaer, så store afleveringer ikke falder sammen med studieture eller store forestillinger. Sammen med dig skaber vi den struktur, som gør, at din hverdag hænger sammen med både skolearbejde og tid til at øve.

Husk også at du ikke skal tage en STX eller HF for at blive optaget på SGK. Nogle vælger kun at gå på SGK samt have lettere erhversarbejde ved siden af.

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Katedralskole her!

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Gymnasium og HF her!

Hvad koster det at gå på SGK?

Du kan læse mere om priser og betingelser her.

 

Her ser du hvem der underviser på SGK

Jonas Rasmussen

Scenekunst, SGK

Jeg er uddannet cand.mag. i Musikvidenskab og Dramaturgi fra Aarhus Universitet. Foruden at have undervist i sang siden 2014, er jeg fast tilknyttet Aarhus Teater Læring som teater- og skriveværksteds…
Læs mere

Helene Lykke Skov Refsgaard

Kommunikation, Scenekunst, SGK

På Kulturskolen er jeg ansat både som kommunikationsmedarbejder og underviser i dans og drama på SGK.


Jeg er uddannet journalist og har en kandidat i Æstetik og Kultur. Jeg har arbejdet med journalisti…
Læs mere

Er du i tvivl om noget?

Har du spørgsmål, eller er der noget, du har brug for at få uddybet, så kontakt Henrik Resen.

Henrik Resen

Vicekulturskoleleder

Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med basun som hovedfag og har spillet i stort set samtlige danske professionelle klassiske og rytmiske orkestre/ensembler og adskillige i udlandet. Je…
Læs mere