Skip to the content

BGK på Art-GK i Viborg

BGK er et treårigt forløb for unge i alderen 15-25 år, hvor du kommer i dybden med en lang række visuelle kunstarter. BGK står for billedkunstnerisk grundforløb og kan fungere som forberedelse til de kunstneriske videregående uddannelser, men behøver det ikke.

Forløbet giver dig mulighed for fordybelse og for at udvikle dine kunstneriske evner. Det skærper dine evner til at se, udvikler dine tekniske og håndværksmæssige kompetencer, styrker det personlige udtryk, giver selvindsigt og styrker dine evner til selvledelse. Du får en bred kunstfaglig viden, styr på samtidskunsten og afklarer dit eget kunstneriske ståsted.

Samtidig tilbyder BGK et unikt studiemiljø med fri adgang til værksted og et stærkt fællesskab med andre unge, der brænder for kunst.

Undervejs i de tre år får du indsigt i de forskellige uddannelsesmuligheder inden for det kunstneriske felt, og forbereder dig til optagelsesprøver på uddannelsesinstitutioner inden for arkitektur, design og billedkunst, hvis du drømmer om at gå i den retning. Det kan for eksempel være kunstakademi, designskoler, arkitektskoler eller animationsuddannelser.

Undervisningen på BGK

På BGK får du i gennemsnit undervisning i seks timer om ugen, der som udgangspunkt ligger på to faste hverdagsaftener. Som en del af undervisningen udstiller du 2 til 4 gange om året, du møder professionelle kunstnere i Viborg-området og besøger kunstneriske videregående uddannelser. Der arrangeres studieture og masterclasses en til to gange om måneden, og derfor vil der også cirka en gang om måneden være aktiviteter i en weekend. Du får mulighed for at få din egen mentor inden for det kunstområde, du vil dyrke, og du får nøgle til værkstedet, så du har mulighed for at arbejde, når det passer dig.

BGK giver dig et grundigt kendskab til kunstens mange områder og teknikker.  Undervisningen, som varetages af professionelle kunstnere, er dynamisk og giver plads til din egen fortolkning af opgaverne. I et fællesskab af kunstinteresserede unge er der virkelig mulighed for at inspirere hinanden, og du vil opleve et miljø, hvor I støtter hinandens arbejde og ofte meget forskellige udtryk.

Du vil opleve at udvikle dine kompetencer inden for teknik og håndværk, refleksion, kunstforståelse, idéudvikling og dit personlige udtryk samt kommunikation og formidling.

Kan man tage BGK sammen med stx eller hf?

BGK er tilrettelagt, så du også kan gå på en ungdomsuddannelse eller have et arbejde ved siden af. Men selvom vi koordinere og planlægger så vidt muligt, skal du regne med perioder med meget arbejde.

På ArtGK har vi et tæt og godt samarbejde med Viborg Gymnasium samt Viborg Katedralskole. Det betyder, at du som elev på ArtGK og et af de to gymnasier får skræddersyet dine skemaer, så store afleveringer ikke falder sammen med studieture eller store forestillinger. Sammen med dig skaber vi den struktur, som gør, at din hverdag hænger sammen med både skolearbejde og tid til at øve.

Som elev på ArtGK har du desuden mulighed for at tage STX på fire år eller HF på tre år. Du har grundlæggende de samme fag og antal timer, men de er fordelt over et ekstra år. Kontakt Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium for mere info.

Endelig kan vi tilbyde dig en plads på Viborg Katedralskoles hyggelige kollegium, hvis du kommer langvejs fra. Det kan du læse mere om her.

Husk også, at du ikke skal tage en STX eller HF for at blive optaget på BGK. Nogle vælger kun at gå på BGK samt for eksempel at have lettere erhvervsarbejde ved siden af.

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Katedralskole her!

Hent en folder om samarbejdet med Viborg Gymnasium og HF her!

 

Optagelsesprøve til BGK

Vi afholder optagelsesprøve til BGK søndag 13. marts. Der er tilmeldingsfrist til optagelsesprøven 1. marts.

LINK ER PÅ VEJ... 

Til optagelsesprøven skal du forberede mindst 10 tegninger, billeder, skulpturer, designs, fotos eller videoværker, som viser, hvad du er optaget af, og hvordan du arbejder. På dagen for optagelsesprøven får du stillet et lokale til rådighed, hvor du stiller disse værker op.

Selve optagelsesprøven består, udover dine medbragte værker, af fire elementer:

  1. Tegneøvelse - 30 min.
  2. Fotoopgave i nærmiljøet - 30 min. (tag 20 fotos med din mobil)
  3. Materiale/Skulpturopgave - 30-60 min.
  4. Individuel samtale med 2 billedkunstnere med tilknytning til Kulturskolen samt en ekstern censor - ca. 30 min.

Du skal afsætte omkring 3 timer til prøven, og vi anbefaler, at du møder op i god tid samt påberegner noget ventetid.

Vi anbefaler, at du deltager i vores info møde om BGK 29. januar kl. 10-12 på Regimentsvej 5, 8800 Viborg. Her vil du blandt andet få mulighed for at stille spørgsmål om optagelsesprøven. 

Læs mere om infomødet her!

Hvad koster det at gå på BGK?

Du kan læse mere om priser og betingelser her.

Undervisere på BGK

Her kan du se, hvem der underviser fast på BGK. Er du i tvivl om noget, så kontakt teamkoordinator Susanne Ahrenkiel - du finder hendes kontaktoplysninger ved at klikke på 'læs mere'. 

Susanne Ahrenkiel

Teamkoordinator Billedkunst & Design, BGK

Jeg er uddannet ved Kunstakademiet i Geneve, Schweiz med maleri som hoved fag og skulptur som bifag. Efter endt diplomuddannelse har jeg en 2 årig overbygning/efteruddannelse i monumental skulptur, på…

Læs mere

Anna Just Andersen

Billedkunst & Design, Tekstil & Design, BGK

Jeg er uddannet beklædningsdesigner fra Designskolen Kolding og har mange års erfaring fra mit arbejde i modeindustrien. Desuden har jeg en alsidig undervisningserfaring med børn, unge og voksne på ma…
Læs mere

Natasa Heydra

Billedkunst & Design, BGK

Jeg er uddannet ved Kunstakademiet i Rotterdam, Holland i afdelingen for Visuel Kunst med som hovedfag Konceptuel Kunst. I de tidlige år var jeg meget involveret i tekstiler, mode, tegning og skulptur…

Læs mere