Skip to the content

ART-GK på Kulturskolen Viborg

ART-GK er et forløb for dig, som ønsker at arbejde seriøst og udvikle dit talent inden for musik, billedkunst, scenekunst eller skrivekunst. Forløbene er tænkt som forberedelse til de videregående kunstneriske uddannelser, og derfor står GK for grundkursus. Du kan gå i skole eller have et arbejde ved siden af, men ART GK kræver tid, kræfter og motivation.

Mange ART-GK'ere tager samtidig en STX eller HF uddannelse og 

ART GK er en del af Viborg Kommunes Kulturtalentstrategi, som du kan læse her.

ART-GK samarbejder med Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium og HF.

ART-GK er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

BGK - Billedkunst

BGK forbereder dig til optagelsesprøve på de kunstneriske uddannelser, og undervisningen giver dig et grundigt kendskab til billedkunstens mange fagområder som tegning, grafik, foto, design og installation. Du får nøgle til værkstederne og mulighed for at arbejde, når det passer dig.

MGK - Musik

På MGK kan du vælge linjerne klassisk musik, rytmisk musik eller musikproduktion med fx sangskrivning eller elektronisk musik som hovedfag. På alle linjerne møder du højt kvalificerede og engagerede undervisere og har fag som hørelære, musikteori og kor. Og så gør vi meget ud af at lyttet til dine ønsker og idéer undervejs.

SGK - Scenekunst

SGK er for dig, der brænder for musical, dans og teater, og som overvejer at skabe dig en levevej i faget. I et godt miljø med mange ligesindede bliver du undervist i fag som stemmetræning, korsang, dans og drama. Og du får hjælp til at modne dig selv som scenekunstner.

Kan jeg tage Art-GK sammen med stx eller hf?

ArtGK er tilrettelagt, så du også kan gå i gymnasiet eller have et arbejde. Men det kræver hårdt arbejde, og du skal være opmærksom på, at det ikke er alle, som kan overskue tre år med både gymnasieuddannelse og ArtGK.

I samarbejde med Viborg Gymnasium og HF samt Viborg Katedralskole arbejder vi dog på at lave de allerbedste forløb for dig, som gerne vil begge dele.

Som elev på ArtGK har du derfor også mulighed for at tage STX på fire år eller HF på tre år. Du har grundlæggende de samme fag og antal timer, men de er fordelt over et ekstra år. Kontakt Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium for mere info.

Endelig kan vi tilbyde dig en plads på Viborg Katedralskoles hyggelige kollegium, hvis du kommer langvejs fra. Det kan du læse mere om her.

Husk også at du ikke skal tage en STX eller HF for at blive optaget på ART-GK. Nogle vælger kun at gå på ART-GK samt have lettere erhvervsarbejde ved siden af.

Kulturskolen talentlinjer

Er du ikke klar til et GK-forløb kan du søge ind på vores talentlinjer, som forbereder dig på GK-forløbene, og giver dig mange af de samme fag og vilkår. Ring eller skriv til kulturskolen hvis du har spørgsmål - så hjælper vi dig på vej.

 

Har du spørgsmål?

Kontakt Henrik Resen, hvis du har generelle spørgsmål til ArtGK eller de forberedende talentlinjer. 

Henrik Resen

Vicekulturskoleleder

Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med basun som hovedfag og har spillet i stort set samtlige danske professionelle klassiske og rytmiske orkestre/ensembler og adskillige i udlandet. Je…
Læs mere