Skip to the content

ART-GK på Kulturskolen Viborg

ART-GK er et forløb for dig, som ønsker at arbejde seriøst og udvikle dit talent inden for musik, billedkunst, scenekunst eller skrivekunst. Forløbene er tænkt som forberedelse til de videregående kunstneriske uddannelser, og derfor står GK for grundkursus. Du kan gå i skole eller have et arbejde ved siden af, men ART GK kræver tid, kræfter og motivation.

Mange ART-GK'ere er samtidig gymnasieelever, og som musikelev på MGK har du mulighed for at tage gymnasiet på fire år. Det arbejder vi på også at kunne tilbyde elever på BGK, SGK og FGK i fra skoleåret 2020/21.

ART GK er en del af Viborg Kommunes Kulturtalentstrategi, som du kan læse her.

ART-GK samarbejder med Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium og HF

BGK - Billedkunst

BGK forbereder dig til optagelsesprøve på de kunstneriske uddannelser, og undervisningen giver dig et grundigt kendskab til billedkunstens mange fagområder som tegning, grafik, foto, design og installation. Du får nøgle til værkstederne og mulighed for at arbejde, når det passer dig. 

SGK - Scenekunst

SGK er for dig, der brænder for musical, dans og teater, og som overvejer at skabe dig en levevej i faget. I et godt miljø med mange ligesindede bliver du undervist i fag som stemmetræning, korsang, dans og drama. Og du får hjælp til at modne dig selv som scenekunstner. 

FGK - Skrivekunst

På forfatterkurset FGK får du en masse teknikker til at arbejde med dine tekster. Du får undervisning i sprog, redigering og formidling, i at skabe struktur i dine fortællinger og i at omsætte fantasi til tekst. Forfatterkurset er for dig, som har erfaring med at skrive og lyst til at udvikle dig endnu mere. 

MGK - Musik

På MGK kan du vælge linjerne klassisk musik, rytmisk musik eller musikproduktion med fx sangskrivning eller elektronisk musik som hovedfag. På alle linjerne møder du højt kvalificerede og engagerede undervisere og har fag som hørelære, musikteori og kor. Og så gør vi meget ud af at lyttet til dine ønsker og idéer undervejs.

Kulturskolen talentlinjer

Er du ikke klar til et GK-forløb kan du søge ind på vores talentlinjer, som forbereder dig på GK-forløbene, og giver dig mange af de samme fag og vilkår.